Louis Lafont opende in 1923 zijn eigen optiekwinkel op de Madeleine Platz in Parijs. Dit is echt een merk “Made in France” waarbij de Parijse chic wordt gecombineerd met prachtig design. Mooie kleuren en een afspiegeling van de Franse levensstijl, zo zeggen ze zelf.

Thomas Lafont, één van de ontwerpers bij Lafont vertelt dat hij overal inspiratie uithaalt en altijd een klein schetsboek bij zich heeft, zodat hij elk spontaan idee kan opschrijven. Een montuur begint met een schets, op papier legt hij nog steeds zijn ideeën vast, gevolgd door een maattekening die het uitgangspunt wordt voor het werk in de fabriek van technische tekening naar prototype.

Volgens Thomas Lafont is een bril geen eenvoudige accessoire. Het geeft meteen je persoonlijkheid weer en moet perfect passen. De kwaliteit van een Lafont montuur schuilt in de precisie van de productie, de aandacht en afwerking van detail en de balans in design en de harmonie van het kleurenpalet. Uiteraard wordt veel waarde gehecht aan stijl en comfort en daarom zit een Lafont montuur heel prettig.