Laura, Linda en Inge Kingma

Laura Kingma: ‘Deze bril past echt goed bij mij!’

Laura Kingma

Laura: ‘Ik draag lenzen maar omdat mijn ogen ’s avonds wel eens droog aanvoelden, wilde ik een bril. Daarnaast vind ik het leuk om mijn lenzen af te wisselen met een bril. Ik was getipt door mijn moeder, een vriendin van haar had goede ervaringen met de kleur- en gezichtsanalyse bij Boddeüs. Daarom ben ik ook gegaan. Ik vind het belangrijk dat er gericht gekeken wordt naar wat je wel en niet staat. Bij Boddeüs krijg je advies van een expert, die neemt je hierin mee.

Met de kleur- en gezichtsanalyse krijg je echt nieuwe inzichten over wat wel goed staat en wat niet. De kleurdoeken laten dit direct zien. Ik had niet gedacht dat ik met zo’n drukke bril weg zou gaan, maar deze is dus echt heel mooi. De oogmeting was ook verrassend: veel uitgebreider dan ik gewend was. En wat ook opviel: Boddeüs is echt een hele mooie zaak waar je rustig kunt rondkijken, heel toegankelijk.

Omdat ik in Groningen woon, is de bril van te voren afgesteld en toen hij klaar was, is de bril naar mij opgestuurd. Mensen zagen meteen dat ik een nieuwe bril had. De reacties waren allemaal positief. Deze bril past dus echt goed bij mij.’


Linda Kingma: ‘Alleen maar positieve reacties’

Linda Kingma

Linda: ‘Omdat mijn zus Laura zo’n leuke bril had, ben ik ook naar Boddeüs gegaan. Bij de kleur- en gezichtsanalyse zit je voor een spiegel en dan krijg je kleurdoeken om je heen. Ik kwam erachter dat bepaalde kleuren beter bij mijn gezicht passen dan andere kleuren. Hierna pakte de styliste een stuk of tien monturen. Ze gaf duidelijk aan waarom de ene bril wel bij mij staat en de andere niet. Uiteindelijk is het een veel drukkere bril geworden dan ik had verwacht: eentje met drie kleuren en een print.

Ook was dit mijn allereerste bril en dan denk je: ‘Wanneer zet ik hem op, hoe gaan mensen reageren?’ Ik heb alleen maar positieve reacties gehad. En tot op de dag van vandaag ben ik er super blij mee!

Toen ik de bril ging ophalen kreeg ik ook make-up advies. Heel nuttig, want ik weet nu welke kleuren het beste bij mijn nieuwe bril passen en hoe ik mij het mooiste kan opmaken.’


Inge Kingma had veel hoofdpijn: ‘Een nieuwe bril was de oplossing’

Inge Kingma

Inge: ‘Omdat Laura en Linda zulke mooie brillen hadden, ben ik ook naar Boddeüs gegaan. Ik had zelf al een bril, maar vaak last van hoofdpijn en bij het autorijden begon hij te irriteren. Toen ik aan het einde van de dag binnenkwam gaf de opticien aan dat mijn bril niet goed aansloot en dat ik daarom waarschijnlijk klachten had.

De kleur- en gezichtsanalyse vond ik heel prettig en de styliste was eerlijk tegen mij. Toen ik zei: ‘Deze bril staat me goed’, vertelde de styliste: ‘Nee, deze kan echt niet want je ogen staan niet in het midden van de glazen’. Je kunt een bril wel mooi vinden, maar hij moet zeker bij je passen. Er kwamen twee brillen uit het advies, die mocht ik zo meenemen naar huis om te laten zien en om bij alle soorten lichtinval te bekijken.

Uiteindelijk heb ik deze bril gekozen en hij bevalt heel goed. Hij zit heel lekker en ik heb geen dag meer hoofdpijn gehad. Ik draag hem nu ook continu. De reacties zijn heel positief, ik heb niet een te overduidelijk aanwezige bril, maar wel plezierig opvallend. Ik ben er heel blij mee.’

Fotograaf: Almar Setz

Meer reviews