Mw. Schott

Mw. Schott: ‘Eerlijk en persoonlijk. Daarmee onderscheidt Boddeüs zich van de rest’

Mevrouw Schott is op haar 72ste nog altijd een eigentijdse vrouw die volop in het leven staat. De aanschaf van een nieuw montuur gaat voor deze Friese dame dan ook niet over één nacht ijs. Dat ze een modieuze, stijlvolle vrouw is, bevestigt de fotograaf. Onder de indruk, waant hij zich meer en meer in een modellenshoot.

Boddeüs Sneek

Afgezien van de gebruikelijke leesbril op latere leeftijd, heeft minder zicht nooit een rol van betekenis gespeeld in het leven van mevrouw Schott. Nooit…, totdat. Totdat ze – vanwege staar – aan één oog geopereerd moet worden. Anderhalf jaar later volgt het andere oog. De operatie is succesvol en na een rustperiode van 6 weken, worden multifocale glazen opgemeten. Voor mevrouw Schott is dat een prima reden om een nieuw montuur uit te zoeken voor een frisse look!

Advertenties in de krant wijzen mevrouw Schott op Boddeüs Sneek. Met name de kleur- en stijladvies van de bekende Sneker opticien, spreken haar erg aan. In de winkel geeft ze aan dat ze (terecht) kieskeurig is waardoor keuzes niet makkelijk en zeker niet snel worden gemaakt. Stijl, kleurstelling en design zijn voor haar van groot belang. Eerdere opticiens gaven haar in het verleden op het gebied van stijl niet het gewenste advies.

Service op basis van vertrouwen

Meerdere keren bezoekt mevrouw Schott, Boddeüs in Sneek. Onder het genot van een kop koffie zijn het Rosalie (opticien) en Mirjam (styliste) die haar begeleiden. Mirjam adviseert haar niet direct een beslissing te nemen. Dat geeft meteen vertrouwen. ‘Het gaat Boddeüs niet om het even snel verkopen van een montuur’ zegt mevrouw Schott. ‘Het gaat om het verbeteren van zicht en je goed laten voelen. Dat vind ik zo fijn’. Om een en ander aan indrukken op haar in te laten werken, neemt mevrouw Schott een aantal monturen mee naar huis. ‘Vertrouwen in combinatie met de eerlijke, persoonlijke benadering en het ruime assortiment, onderscheidt Boddeüs zich hier van de rest’, zegt mevrouw Schott tevreden.

De keuze valt uiteindelijk op een stijlvol montuur van Suzy Glam. Het montuur accentueert de contouren van het gezicht en sluit qua kleur en design perfect aan op de (kleding)stijl van mevrouw Schott. ‘Perfectie in optima forma’.

Fotograaf: Almar Setz

Meer reviews