Petra Visser

Petra Visser (52): Een goede bril kiezen is niet zo eenvoudig. Bij Boddeüs was de eerste meteen de beste!’

‘Een vriendin van mij was voor een zonnebril bij Boddeüs geweest en omdat zij enthousiast was, ben ik daar ook heen gegaan. Na 5 jaar was ik wel toe aan een andere bril. Bovendien had ik last van mijn ogen bij het werken met de computer.

Net als veel mensen, vind ik het lastig om een keuze te maken voor een mooie bril en heb dat ook direct gezegd. Nadat de styliste met de kleur- en gezichtsanalyse de kleuren en de vorm van het montuur had bepaald kwam ze terug met 10 monturen. De eerste uit het doosje was meteen de beste. Een hele andere kleur dan voorheen. Ik sta voor de klas en dan moet je vind ik representatief zijn. Mijn vorige bril was zwart en een beetje streng, deze is veel vriendelijker in het gezicht. Het klopt gewoon.

De bril blijft heel goed zitten en met de Varilux glazen kan ik prettig werken achter de computer. Ik heb ook geen last met traplopen, want dat hoor je ook nog wel eens. In mijn vorige bril zaten eigenlijk niet de juiste glazen, hierdoor moesten mijn ogen heel hard werken, vandaar dat ik last kreeg met mijn ogen. Om zeker van te zijn dat er geen andere oorzaak was hebben ze bij Boddeüs twee keer een droge ogen test gedaan. Hieruit bleek dat ik wel wat last heb van droge ogen, maar dat verschilt per weerstype en de droge lucht in huis. Het leuke na mijn ervaring met de kleuranalyse is dat ik nu kleren koop, die matchen met mijn bril. Hierdoor komt mijn bril nog mooier uit.’

Fotograaf: Almar Setz

Meer reviews