Glazen

Al in de 13de eeuw werden er glazen geslepen om dienst te doen als correctiemiddel. Sindsdien is er een lange weg gegaan om bij onze brillen te komen. De techniek heeft niet stilgestaan, sterker nog de laatste jaren volgden de innovaties op het gebied van glazen elkaar in hoog tempo op. En dat is mooi voor u, want de kijkbeleving wordt steeds beter. Dat moet ook wel, want onze eisen worden ook hoger.

Glazen worden nog zelden van glas gemaakt. Kunststof is een veel lichter materiaal dat veel minder snel breekt. Het glas van uw bril is essentieel voor uw kijkbeleving. Want beleven is zien en zien is beleven. Hoe hoger de kwaliteit van uw glazen, hoe groter de kijkbeleving is. Alle glazen kunnen speciaal voor u op maat worden gemaakt. Uw wensen staan centraal bij de keuze van het glas.

Visufit

Boddeüs Franeker meet uw ogen met behulp van Visufit 1000. Dit apparaat helpt u bij de keuze van het montuur en de juiste brillenglazen.

Visufit meet in een aantal seconden het gekozen montuur en uw gezichtskenmerken. Daarbij houdt het rekening met de bewegingen van zowel uw hoofd als uw ogen. Maar ook uw kijkgedrag, gezichtsbouw en oogkenmerken. Al deze parameters resulteren in glazen die zo optimaal mogelijk in uw montuur komen. Op deze manier maakt u het meeste gebruik van alle optische mogelijkheden die uw bril en glazen u bieden.

Maatwerkglazen

Helemaal afgestemd op ü! Want uw ogen zijn uniek.

Met maatwerkglazen wordt de beleving van zien optimaal. Maatwerkglazen sluiten zo precies aan op uw ogen dat u nauwelijks in de gaten heeft dat u ze draagt. Kijken wordt rustiger, makkelijker. Leg de focus op ü en kies voor maatwerkglazen.

Enkelvoudige glazen

Bij enkelvoudige glazen is er een scala aan mogelijkheden. U vraagt, wij hebben het óf maken het op maatwerkglazen. Enkelvoudige glazen betekent heel simpel dat het glas maar 1 functie heeft: u zo optimaal mogelijk te laten kijken. Er zijn dus geen verloop- of leesstukjes in verwerkt. Deze glazen zijn ook als zonneglazen verkrijgbaar. Handig met autorijden of op vakantie. Ook worden enkelvoudige glazen in het montuur geplaatst met behulp van Visufit.

Multifocale glazen

Multifocale glazen ook wel varifocale glazen genoemd. Boven de 40 wordt lezen moeilijker. Met multifocale glazen kunt u probleemloos lezen en lopen de verschillende delen van het multifocale glas naadloos in elkaar over. De glazen zijn zowel in kunststof als in glas verkrijgbaar en natuurlijk ook als zonneglas zodat u buiten ook uw boek kunt lezen of goed zicht heeft in de auto. Maatwerk en de kwaliteit van de glazen bepalen de kwaliteit van het zien.

Multifocale glazen moeten heel precies voor het oog worden geplaatst om de optimale kijkbeleving te ervaren. Visufit is hierbij een uitstekend hulpmiddel.

DriveSafe glazen

Veel mensen hebben moeite met het rijden in regenachtige omstandigheden of ’s nachts door de lichten van tegemoetkomend verkeer. Als je veel op de weg zit, dan kunnen plotselinge schitteringen je verblinden. Een ander probleem kan het constant navigeren tussen de weg, het dashboard en de spiegels. Als u dit ervaart is een autobril aan te raden. Dit is een bril met DriveSafe glazen die speciaal op u zijn afgestemd. U zet deze op als u gaat autorijden.

Zonneglazen

Zonneglazen beschermen uw ogen uitstekend terwijl u ook heel goed het scherm van uw smartphone en tablet kunt aflezen.

Nog belangrijker is dat de zonneglazen bescherming bieden tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Met zonnig weer kunt u veel meer en heel scherp zien, uw kijkbeleving wordt zo optimaal mogelijk. Zonneglazen op sterkte verhogen uw kijkplezier. U heeft prachtig zicht en geniet van een goede bescherming van uw ogen.

Boddeüs is uniek in de mogelijkheden van contrastverhogende glazen. Zo bieden wij u verschillende kleuren contrastverhogende glazen voor verschillende zonmomenten, denk bijvoorbeeld aan winter- en watersport, autorijden of gewoon een lekker dagje aan het strand. Ieder moment vraagt om zijn eigen specifieke glazen om het contrast scherp en uw kijkbeleving optimaal te houden.

Digital brillenglazen

Een bril op maat gemaakt speciaal voor het werk. Het glas van deze bril bestaat uit drie delen (die naadloos in elkaar overgaan) waardoor u gemakkelijk van het beeldscherm naar uw bureau kunt kijken of naar de omgeving om u heen. Zonder verlies van scherpte. Daardoor worden uw ogen minder belast en heeft u minder last van branderige en vermoeide ogen. Met een beeldschermbril kunt u het beeldscherm scherp zien wanneer u gewoon recht vooruit kijkt. Hierdoor zullen nekklachten veroorzaakt door een krampachtige houding omdat u de tekst op het beeldscherm niet goed kunt lezen, verdwijnen. Een beeldschermbril wordt afgestemd op uw werksituatie en de conditie van uw ogen. Want net als een goede zithouding tijdens het werk is goed zicht ook heel belangrijk. Een beeldschermbril kan worden vergoed door uw werkgever of door uw ziektekostenverzekering.

Meekleurende glazen

Wat is het fijn als uw glazen meekleuren met het licht. Dat merkt u in de auto, wanneer net even de lucht te fel is. De lichtgevoelige glazen worden snel en op natuurlijk wijze donkerder. Zelfs zo donker als een gewone zonnebril. De nieuwste meekleurende glazen zijn buitengewoon snel, ze kleuren ook mee als u binnen bent en het licht fel naar binnenkomt of bij blauw tl-licht.

Bent u lichtgevoelig?

Als u buiten komt knijpt u altijd even met uw ogen, want uw ogen moeten even wennen aan de hoeveelheid licht. Als u lichtgevoelig bent blijft u knijpen met uw ogen. Dat is erg vermoeiend en daar zijn deze meekleurende glazen juist de oplossing voor. Het fijne is ook dat uw ogen zichtbaar blijven, want de glazen kleuren naar behoefte bij. Ook werken deze glazen indien gewenst binnen.

Meer weten? Maak een afspraak in de winkel.