Glazen

Al in de 13de eeuw werden er glazen geslepen om dienst te doen als correctiemiddel. Sindsdien is er een lange weg gegaan om bij onze brillen te komen. De techniek heeft niet stilgestaan, sterker nog de laatste jaren volgden de innovaties op het gebied van glazen elkaar in hoog tempo op. En dat is mooi voor u, want de kijkbeleving wordt steeds beter. Dat moet ook wel, want onze eisen worden ook hoger.

Glazen worden nog zelden van glas gemaakt. Kunststof is een veel lichter materiaal dat veel minder snel breekt. Het glas van uw bril is essentieel voor uw kijkbeleving. Want beleven is zien en zien is beleven. Hoe hoger de kwaliteit van uw glazen, hoe groter de kijkbeleving is. Alle glazen kunnen speciaal voor u op maat worden gemaakt. Uw wensen staan centraal bij de keuze van het glas.

Visioffice

Boddeüs Franeker is een van de 250 punten in Nederland die uw ogen meet met behulp van Visioffice. Visioffice helpt u bij de keuze van het montuur en de juiste brillenglazen.

Visioffice meet in een aantal seconden het gekozen montuur en uw gezichtskenmerken. Daarbij houdt het rekening met de bewegingen van zowel uw hoofd als uw ogen. Maar ook uw kijkgedrag, gezichtsbouw en oogkenmerken. Al deze parameters resulteren in glazen die zo optimaal mogelijk in uw montuur komen. Op deze manier maakt u het meeste gebruik van alle optische mogelijkheden die uw bril en glazen u bieden.

HD-glazen

HD staat voor ‘high definition’ en wil zeggen dat het beeld meer beeldpunten en dus meer detail heeft. Door een unieke kijkanalyse te maken van u in combinatie met de bril die u gaat dragen, zijn wij in staat HD-glazen te laten maken.

De voordelen van HD-glazen

 • de vertekening die altijd in een glas aanwezig is, wordt sterk gereduceerd
 • uw ogen hoeven de vertekening niet te compenseren, waardoor u comfortabeler kijkt
 • de HD-glazen bieden extra contrast en comfort in het donker en achter de computer

Meer bescherming tegen blauw licht

De schermen van tablet’s telefoons en computers geven blauwviolet licht af. Blauw licht kan schadelijk zijn voor de gezondheid van uw ogen, het heeft ook vervelende bijwerkingen als moeilijk in slaap komen. Daarom hebben wij bij in de HD-glazen standaard een blauwlicht filter opgenomen.

Maatwerkglazen

Helemaal afgestemd op ü! Want uw ogen zijn uniek.

Met maatwerkglazen wordt de beleving van zien optimaal. Maatwerkglazen sluiten zo precies aan op uw ogen dat u nauwelijks in de gaten heeft dat u ze draagt. Kijken wordt rustiger, makkelijker. Leg de focus op ü en kies voor maatwerkglazen.

Enkelvoudige glazen

Bij enkelvoudige glazen is er een scala aan mogelijkheden. U vraagt, wij hebben het óf maken het op maatwerkglazen. Enkelvoudige glazen betekent heel simpel dat het glas maar 1 functie heeft: u zo optimaal mogelijk te laten kijken. Er zijn dus geen verloop- of leesstukjes in verwerkt. Deze glazen zijn ook als zonneglazen verkrijgbaar. Handig met autorijden of op vakantie. Ook worden enkelvoudige glazen in het montuur geplaatst met behulp van Visioffice.

Multifocale glazen

Multifocale glazen ook wel varifocale glazen genoemd. Boven de 40 wordt lezen moeilijker. Met multifocale glazen kunt u probleemloos lezen en lopen de verschillende delen van het multifocale glas naadloos in elkaar over. De glazen zijn zowel in kunststof als in glas verkrijgbaar en natuurlijk ook als zonneglas zodat u buiten ook uw boek kunt lezen of goed zicht heeft in de auto. Maatwerk en de kwaliteit van de glazen bepalen de kwaliteit van het zien.

Multifocale glazen moeten heel precies voor het oog worden geplaatst om de optimale kijkbeleving te ervaren. Visioffice is hierbij een uitstekend hulpmiddel.

Varilux X-series glazen

Ons kijkleven is compleet anders geworden. Waar wij ons vroeger focusten op een ding tegelijk, is ons kijkleven drastisch veranderd met de komst van de smartphone, laptop en andere nieuwe media. Daarmee ook onze manier van kijken. Uw ogen moeten zich voortdurend instellen op een nieuwe afstand. Daarom voldoen een leesbril, een vertebril en een multifocale bril niet optimaal.

Gelukkig zijn er nu de Varilux X-series glazen. Het innovatieve HD-glas waarbij u in het nabij zicht een hele verbetering zult ervaren. De perfecte multifocale oplossing waarmee u scherp ziet op alle afstanden. Wat betekent dit voor u:

 • geen onnodige hoofdbewegingen voor verschillende kijkafstanden
 • vloeiend afwisselen tussen veraf en dichtbij
 • een rustig en breed kijkbeeld
 • vooral ’s nachts contrastrijker zicht door HD-techniek
 • uw ogen worden meer beschermd tegen blauw licht veroorzaakt door o.a. tablet en smartphone

Zonneglazen

Zonneglazen beschermen uw ogen uitstekend terwijl u ook heel goed het scherm van uw smartphone en tablet kunt aflezen.

Nog belangrijker is dat de zonneglazen bescherming bieden tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Met zonnig weer kunt u veel meer en heel scherp zien, uw kijkbeleving wordt zo optimaal mogelijk. Zonneglazen op sterkte verhogen uw kijkplezier. U heeft prachtig zicht en geniet van een goede bescherming van uw ogen.

Boddeüs is uniek in de mogelijkheden van contrastverhogende glazen. Zo bieden wij u verschillende kleuren contrastverhogende glazen voor verschillende zonmomenten, denk bijvoorbeeld aan winter- en watersport, autorijden of gewoon een lekker dagje aan het strand. Ieder moment vraagt om zijn eigen specifieke glazen om het contrast scherp en uw kijkbeleving optimaal te houden.

Polariserende glazen

Polariserende glazen filteren de schittering uit het licht. Zo komt er meer contrast in wat u ziet. Minder schittering betekent dat u rustiger kunt kijken. Ze kunnen ook op sterkte worden gemaakt. Daardoor wordt het optimale contrast benut en ziet u even helder en zonder de hinderlijke schitteringen.

Ook ideaal zijn de polariserende glazen bij spiegelende oppervlakten zoals bij sneeuw (wintersport) en water (watersport), maar ook bij spiegelend wegdek. Boddeüs biedt ü een beter zicht.

Beeldschermglazen

Een bril op maat gemaakt speciaal voor het werk. Het glas van deze bril bestaat uit drie delen (die naadloos in elkaar overgaan) waardoor u gemakkelijk van het beeldscherm naar uw bureau kunt kijken of naar de omgeving om u heen. Zonder verlies van scherpte. Daardoor worden uw ogen minder belast en heeft u minder last van branderige en vermoeide ogen. Met een beeldschermbril kunt u het beeldscherm scherp zien wanneer u gewoon recht vooruit kijkt. Hierdoor zullen nekklachten veroorzaakt door een krampachtige houding omdat u de tekst op het beeldscherm niet goed kunt lezen, verdwijnen. Een beeldschermbril wordt afgestemd op uw werksituatie en de conditie van uw ogen. Want net als een goede zithouding tijdens het werk is goed zicht ook heel belangrijk. Een beeldschermbril kan worden vergoed door uw werkgever of door uw ziektekostenverzekering.

Eyezen

De Varilux Eyezen glazen van Essilor zijn speciaal ontwikkeld om uw ogen ontspannen te laten kijken naar digitale media zoals smartphone, tablet, e-reader-, computer of beeldscherm. Daardoor kunt u langer, rustiger en zonder problemen werken of lezen.

De nieuwe VARILUX Eyezen glazen worden gemaakt door middel van een revolutionaire freestechniek waarbij nanotechnologie wordt toegepast. Hierdoor wordt de vertekening in het glas tot een minimum gereduceerd.

Voordelen Eyezen brillenglas

 • vermindert oogklachten
 • verbetert de leesbaarheid van kleine leestekens
 • zorgt voor een natuurlijke houding bij het gebruik van uw smartphone e.d.

Een combinatie met een speciale coating zorgt daarnaast voor verminderde schitteringen en voor meer contrast. Tevens helpt het bij het voorkomen van de vroegtijdige veroudering van uw ogen.

Lichtgevoelige glazen

Wat is het fijn als uw glazen meekleuren met het licht. Dat merkt u in de auto, wanneer net even de lucht te fel is. De lichtgevoelige glazen worden snel en op natuurlijk wijze donkerder. Zelfs zo donker als een gewone zonnebril. De nieuwste meekleurende HD-glazen zijn buitengewoon snel, ze kleuren ook mee als u binnen bent en het licht fel naar binnenkomt of bij blauw tl-licht.

Bent u lichtgevoelig?

Als u buiten komt knijpt u altijd even met uw ogen, want uw ogen moeten even wennen aan de hoeveelheid licht. Als u lichtgevoelig bent blijft u knijpen met uw ogen. Dat is erg vermoeiend en daar zijn deze lichtgevoelige glazen juist de oplossing voor. Het fijne is ook dat uw ogen zichtbaar blijven, want de glazen kleuren naar behoefte bij. Ook werken deze glazen indien gewenst binnen.

Meer weten? Maak een afspraak in de winkel.