Hoe hoor jij?Hoorproblemen zijn al lang geen ouderdomskwaal meer. Sterker nog, de verwachting is dat steeds meer jongeren op vroege leeftijd gehoorbeschadiging of gehoorverlies krijgen. Denk je dat door het vele oortjes dragen jouw gehoor misschien ook beschadigd is? Of vermoed je een gehoorprobleem?

Doe de hoortest

Om te bepalen of je niet goed hoort, kun je naar onze winkel komen voor een hoortest. Voordat we hieraan beginnen zullen we eerst controleren of de oren schoon zijn. Tijdens de hoortest krijg je links en rechts een serie tonen/frequenties te horen. Het resultaat hieruit bepaalt of uitgebreider onderzoek nodig is of dat er voorlopig niets aan de hand is met je oren.

Uitgebreid hooronderzoek

Bij het uitgebreide audiologisch onderzoek gaan we verder dan de hoortest. Je neemt hiervoor plaats in onze geluidsdichte studio. Jouw oren worden op allerlei frequenties uitgebreid getest. Uit de antwoorden kunnen wij een analyse maken over eventuele schade aan het gehoor.

Een hoorprobleem, en dan?

Je hebt verschillende opties afhankelijk van de uitkomsten uit het uitgebreide onderzoek. Als de gehoorschade nog niet zo ernstig is, kun je met op maat gemaakte gehoorbescherming verdere schade voorkomen. De gehoorschade is dusdanig dat wij je het uitproberen van hoortoestellen adviseren. Het gehoorverlies is dermate groot of afwijkend dat verdere verwijzing naar huisarts en KNO arts nodig is.

Hoortoestellen zijn best hip!

De nieuwste hoortoestellen zijn heel klein en zitten prettiger dan oortjes van je smartphone. Ze zijn zo geavanceerd dat het vervelende windgeruis tijdens het fietsen bijna tot nul wordt gereduceerd. In gezelschappen kun je de gesprekken makkelijker volgen, doordat het hoortoestel spraak kan onderscheiden van lawaai. De hoortoestellen worden steeds slimmer en passen zichzelf aan, je hoeft ze dus niet meer bij te stellen. Wil je dit wel, dan kan dat via je telefoon met een handige app.

Vermoed je gehoorschade, maak dan direct een afspraak met onze audicien, bel 0517 39 20 01.