Hoorzorg Friesland is open

De nieuwe hoorzorgwinkel op het Ockingahiem 14 in Franeker is op 14 april geopend. Martin, Regina en Marit heten u van harte welkom. De winkel en de hoorruimtes zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM zodat u veilig een hoortest kunt doen of uw hoortoestel kunt laten bijstellen. Natuurlijk bent u ook welkom voor reparaties van hoortoestellen en batterijen.

Hoorzorg Friesland is normaal open op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Voor actuele openingstijden i.v.m. Corona raadpleeg onze website www.hoorzorgfriesland.nl Voor een afspraak kunt u mailen naar email@hoorzorgfriesland.nl of bel 0517 – 744 041.

Website Hoorzorg Friesland

Wat vooraf ging:

Boddeüs neemt van Boxtel hoorwinkels in Franeker over

Op 1 januari 2020 wisselt Van Boxtel hoorwinkels in Franeker van eigenaar. Boddeüs Franeker & Sneek neemt op de eerste dag van het nieuwe jaar de Franeker audicien over. De eerste drie maanden, kunnen klanten terecht bij Boddeüs op het Raadhuisplein. Medio april 2020 verhuist de audiciensafdeling van Boddeüs naar het nieuwe adres op Ockingahiem 14. Vanaf die datum heet de nieuwe zaak van Martin en Simone Gorter en mede-eigenaar & audicien Martin Dijkstra: Hoorzorg Friesland.
Dat het Boddeüs is die Van Boxtel overneemt, zal weinigen verbazen. Boddeüs – met zaken in Franeker en Sneek – adviseert al sinds 2008 slechthorenden en levert al net zolang maatwerkoplossingen op het gebied van horen. ‘De ontwikkelingen gaan razendsnel’, zegt Martin Dijkstra. ‘De hoortoestellen van 10 jaar geleden, zijn in niets te vergelijken met die van nu’.

Het Nieuwe Horen

De modellen die we zien, zijn klein. ‘Dit is nanotechnologie op zijn best. Zo verfijnd, zo slim. Wij noemen dit het ‘Nieuwe Horen’. Destijds had een gehoorapparaat twee standen: aan – uit’, zegt Dijkstra. ‘Nu pas je ‘het gehoor’ eenvoudig aan met je smartphone’. Die blur aan omgevingsgeluiden op een feestje, waardoor luisteren onmogelijk is. Een vergadering waar je wél de persoon tegenover je hoort, maar niet degene die pal naast je zit. Het behoort volgens Dijkstra allemaal tot het verleden. ‘Op je mobiel wissel je net zo makkelijk van omgeving als van situatie, en daar’, gaat Dijkstra verder: ‘waar jij het niet doet, doet het hoortoestel het voor je’.

Overname

Boddeüs gaat met ‘Hoorzorg Friesland’ verder met wat het nu al doet. ‘We blijven voorop lopen in de ontwikkelingen op hoorgebied’. Vanaf 14 april is de geheel vernieuwde Hoorzorg winkel aan op het Ockingahiem 14 in Franeker geopend. ‘Het verbeteren van zicht en alles wat er mee samenhangt, is prachtig. Maar de uitdrukking op iemands gezicht die plotseling weer kan horen? Dat is zo onvergetelijk mooi’, besluit Dijkstra.

Website Hoorzorg Friesland

Horen

Horen is net als zien een beleving. Als uw gehoor minder wordt dan ontbreekt er iets in die beleving.

Net als bij slechter zien vergt slechter horen enorm veel energie. Merkt u dat uw gehoor minder wordt omdat mensen u er op aanspreken of omdat u moeite heeft gesprekken te volgen als het druk om u heen is, kom dan langs. Samen vinden we een passende hooroplossing zodat de kwaliteit van horen weer toeneemt en u weer optimaal kunt genieten.

Voorkomen is beter dan genezen, ook voor uw gehoor. Onze audicien in Franeker adviseert u ook graag over gehoorbescherming, zwem- en slaapdopjes.

Naast hoortoestellen op maat, kan Hoorzorg Friesland u van dienst zijn met specifieke toepassingen, zoals:

  • Gehoorbescherming op maat, zogenoemde otoplastieken
  • Wek- en waarschuwingssystemen, zoals brandmeldinstallaties, babyfoons en deurbellen
  • Speciale telefoons voor slechthorenden
  • Hulpmiddelen om bijvoorbeeld de tv beter te verstaan
  • Speciale communicatie apparatuur als uitbreiding op uw hoortoestel

 

Ook met horen zetten we de puntjes op ü!

Hoortoestellen

Gehoorbescherming

Zwemdopjes

Slaapdopjes

Hoortoestellen

Als uw gehoor slechter wordt dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een hoortest te laten afnemen. Onze audicien zoekt samen met u naar een passende hooroplossing.

Onze hoortoestellen zijn op maat naar aanleiding van uw wensen en ervaringen. Bij het aanmeten van een hoortoestel nemen we ruim de tijd om u te laten wennen. Tussentijdse afspraken zijn om het toestel zo nodig bij te stellen zodat uw gehoor zo optimaal mogelijk is. Ook na de aanschaf van uw hooroplossing blijft u welkom voor het eventueel bijstellen van uw toestel.

Meestel neemt het gehoor af naarmate u ouder wordt, maar ook jonge mensen kunnen last hebben van hoorproblemen. Vaak wordt dat veroorzaakt door oorsuizingen, tinnitus. Ook dan is het zaak om een hoortest te doen.

Hoorzorg Friesland werkt onder andere met de merken:

Resound hoortoestellen

Phonak hoortoestellen

Widex hoortoestellen

Gehoorbescherming

Voorkomen is beter omdat genezing bij gehoorschade niet mogelijk is. Wees daarom zuinig op uw gehoor.

Gehoorbescherming is voor een groot aantal beroepen gelukkig verplicht. Hoorzorg Friesland werkt samen met o.a. de papierfabriek in Franeker om de medewerkers te beschermen tegen harde en lang aanhoudende geluiden. Iedere medewerker heeft op maat gemaakte otoplastieken. Dit zijn gehoorbeschermers die in de gehoorgang worden geplaatst met daarin een filter. Dit filter zorgt ervoor dat schadelijk geluid niet in het oor komt en het geluid dat u moet horen wel, bijvoorbeeld alarmen en collega’s. Deze filters voor in de industrie zijn er in verschillende sterktes.

Er zijn ook otoplastieken met filters met een vlakke demping. U hoort dus wel gewoon, echter uw oor is beschermd tegen schadelijke geluiden. Ideaal als u naar een concert gaat of als u muzikant bent. Deze otoplastieken laten u onvervormd, maar wel beschermd van de muziek genieten.

Onze audicien in Franeker vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Zwemdopjes

Speciaal voor alle waterratten die snel last hebben van hun oren: zwemdopjes in alle kleuren van de regenboog!

Met zwemdopjes voorkomt u dat uw kinderen last krijgen van hun oren. Zeker kinderen met buisjes moeten goed afsluitende zwemdopjes hebben. Alle zwemdopjes worden op maat gemaakt zodat ze naadloos aansluiten en er geen water meer in het oor terecht kan komen. En omdat kinderen nog groeien, is het verstandig om de dopjes regelmatig te laten controleren of ze nog wel goed aansluiten. U kunt hiervoor in Franeker terecht.

Slaapdopjes

Bent u een lichte slaper die van elk geluid wakker wordt? Probeer dan eens slaapdopjes. Deze op maat gemaakte slaapdopjes hebben een specifieke vorm waardoor u ze niet voelt als u op uw oor ligt. Niets kan uw nachtrust nu meer verstoren.

Slaapdopjes zijn ook heel handig op vakantie, in een hotel, op de camping, in het vliegtuig of als uw partner hard snurkt. U kunt hiervoor in Franeker terecht.