Hoorzorg Friesland

Per 1 januari 2020 gaat de audiciens afdeling van Boddeüs verder onder de naam Hoorzorg Friesland.

Hoorzorg Friesland logo
Horen is net als zien een beleving. Als uw gehoor minder wordt dan ontbreekt er iets in die beleving.

Net als bij slechter zien vergt slechter horen enorm veel energie. Merkt u dat uw gehoor minder wordt omdat mensen u er op aanspreken of omdat u moeite heeft gesprekken te volgen als het druk om u heen is, kom dan langs. Samen vinden we een passende hooroplossing zodat de kwaliteit van horen weer toeneemt en u weer optimaal kunt genieten.

Voorkomen is beter dan genezen, ook voor uw gehoor. Onze audicien in Franeker adviseert u ook graag over gehoorbescherming, zwem- en slaapdopjes.

Naast hoortoestellen op maat, kan Hoorzorg Friesland u van dienst zijn met specifieke toepassingen, zoals:

  • Gehoorbescherming op maat, zogenoemde otoplastieken
  • Wek- en waarschuwingssystemen, zoals brandmeldinstallaties, babyfoons en deurbellen
  • Speciale telefoons voor slechthorenden
  • Hulpmiddelen om bijvoorbeeld de tv beter te verstaan
  • Speciale communicatie apparatuur als uitbreiding op uw hoortoestel

 

Ook met horen zetten we de puntjes op ü!

Hoortoestellen

Gehoorbescherming

Zwemdopjes

Slaapdopjes

Hoortoestellen

Als uw gehoor slechter wordt dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een hoortest te laten afnemen. Onze audicien zoekt samen met u naar een passende hooroplossing.

Onze hoortoestellen zijn op maat naar aanleiding van uw wensen en ervaringen. Bij het aanmeten van een hoortoestel nemen we ruim de tijd om u te laten wennen. Tussentijdse afspraken zijn om het toestel zo nodig bij te stellen zodat uw gehoor zo optimaal mogelijk is. Ook na de aanschaf van uw hooroplossing blijft u welkom voor het eventueel bijstellen van uw toestel.

Meestel neemt het gehoor af naarmate u ouder wordt, maar ook jonge mensen kunnen last hebben van hoorproblemen. Vaak wordt dat veroorzaakt door oorsuizingen, tinnitus. Ook dan is het zaak om een hoortest te doen.

Hoorzorg Friesland werkt onder andere met de merken:

Resound hoortoestellen

Phonak hoortoestellen

Widex hoortoestellen

Gehoorbescherming

Voorkomen is beter omdat genezing bij gehoorschade niet mogelijk is. Wees daarom zuinig op uw gehoor.

Gehoorbescherming is voor een groot aantal beroepen gelukkig verplicht. Hoorzorg Friesland werkt samen met o.a. de papierfabriek in Franeker om de medewerkers te beschermen tegen harde en lang aanhoudende geluiden. Iedere medewerker heeft op maat gemaakte otoplastieken. Dit zijn gehoorbeschermers die in de gehoorgang worden geplaatst met daarin een filter. Dit filter zorgt ervoor dat schadelijk geluid niet in het oor komt en het geluid dat u moet horen wel, bijvoorbeeld alarmen en collega’s. Deze filters voor in de industrie zijn er in verschillende sterktes.

Er zijn ook otoplastieken met filters met een vlakke demping. U hoort dus wel gewoon, echter uw oor is beschermd tegen schadelijke geluiden. Ideaal als u naar een concert gaat of als u muzikant bent. Deze otoplastieken laten u onvervormd, maar wel beschermd van de muziek genieten.

Onze audicien in Franeker vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Zwemdopjes

Speciaal voor alle waterratten die snel last hebben van hun oren: zwemdopjes in alle kleuren van de regenboog!

Met zwemdopjes voorkomt u dat uw kinderen last krijgen van hun oren. Zeker kinderen met buisjes moeten goed afsluitende zwemdopjes hebben. Alle zwemdopjes worden op maat gemaakt zodat ze naadloos aansluiten en er geen water meer in het oor terecht kan komen. En omdat kinderen nog groeien, is het verstandig om de dopjes regelmatig te laten controleren of ze nog wel goed aansluiten. U kunt hiervoor in Franeker terecht.

Slaapdopjes

Bent u een lichte slaper die van elk geluid wakker wordt? Probeer dan eens slaapdopjes. Deze op maat gemaakte slaapdopjes hebben een specifieke vorm waardoor u ze niet voelt als u op uw oor ligt. Niets kan uw nachtrust nu meer verstoren.

Slaapdopjes zijn ook heel handig op vakantie, in een hotel, op de camping, in het vliegtuig of als uw partner hard snurkt. U kunt hiervoor in Franeker terecht.