Hoorzorg Friesland is open

De nieuwe hoorzorgwinkel op het Ockingahiem 14 in Franeker is op 14 april geopend. Martin, Regina en Marit heten u van harte welkom. De winkel en de hoorruimtes zijn aangepast aan de richtlijnen van het RIVM zodat u veilig een hoortest kunt doen of uw hoortoestel kunt laten bijstellen. Natuurlijk bent u ook welkom voor reparaties van hoortoestellen en batterijen.

Hoorzorg Friesland is normaal open op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Voor actuele openingstijden i.v.m. Corona raadpleeg onze website www.hoorzorgfriesland.nl Voor een afspraak kunt u mailen naar email@hoorzorgfriesland.nl of bel 0517 – 744 041.

Website Hoorzorg Friesland

Wat vooraf ging:

Boddeüs neemt van Boxtel hoorwinkels in Franeker over

Op 1 januari 2020 wisselt Van Boxtel hoorwinkels in Franeker van eigenaar. Boddeüs Franeker & Sneek neemt op de eerste dag van het nieuwe jaar de Franeker audicien over. De eerste drie maanden, kunnen klanten terecht bij Boddeüs op het Raadhuisplein. Medio april 2020 verhuist de audiciensafdeling van Boddeüs naar het nieuwe adres op Ockingahiem 14. Vanaf die datum heet de nieuwe zaak van Martin en Simone Gorter en mede-eigenaar & audicien Martin Dijkstra: Hoorzorg Friesland.
Dat het Boddeüs is die Van Boxtel overneemt, zal weinigen verbazen. Boddeüs – met zaken in Franeker en Sneek – adviseert al sinds 2008 slechthorenden en levert al net zolang maatwerkoplossingen op het gebied van horen. ‘De ontwikkelingen gaan razendsnel’, zegt Martin Dijkstra. ‘De hoortoestellen van 10 jaar geleden, zijn in niets te vergelijken met die van nu’.

Het Nieuwe Horen

De modellen die we zien, zijn klein. ‘Dit is nanotechnologie op zijn best. Zo verfijnd, zo slim. Wij noemen dit het ‘Nieuwe Horen’. Destijds had een gehoorapparaat twee standen: aan – uit’, zegt Dijkstra. ‘Nu pas je ‘het gehoor’ eenvoudig aan met je smartphone’. Die blur aan omgevingsgeluiden op een feestje, waardoor luisteren onmogelijk is. Een vergadering waar je wél de persoon tegenover je hoort, maar niet degene die pal naast je zit. Het behoort volgens Dijkstra allemaal tot het verleden. ‘Op je mobiel wissel je net zo makkelijk van omgeving als van situatie, en daar’, gaat Dijkstra verder: ‘waar jij het niet doet, doet het hoortoestel het voor je’.

Overname

Boddeüs gaat met ‘Hoorzorg Friesland’ verder met wat het nu al doet. ‘We blijven voorop lopen in de ontwikkelingen op hoorgebied’. Vanaf 14 april is de geheel vernieuwde Hoorzorg winkel aan op het Ockingahiem 14 in Franeker geopend. ‘Het verbeteren van zicht en alles wat er mee samenhangt, is prachtig. Maar de uitdrukking op iemands gezicht die plotseling weer kan horen? Dat is zo onvergetelijk mooi’, besluit Dijkstra.

Website Hoorzorg Friesland