Onze winkel hebben wij van de voordeur tot en met de oogmeetruimte onder handen genomen en hierin veilige zones gecreëerd. Zo kunnen wij u op een verantwoorde manier van dienst zijn met een oogmeting, lenscontrole, optometrisch onderzoek en (zonne-)bril verkoop. Het aantal klanten in de winkel blijft beperkt en met onze huisregels willen wij uw en onze veiligheid borgen.

Op Afspraak

Bel ons voor het maken van een afspraak voor een oogmeting of brilverkoop, dan wordt u door een opticien/stylist geholpen. Wij reserveren tijd, een veilige zone en oogmeetruimte voor u. Bel voor een afspraak Franeker 0517 39 20 01.

huisregels

Bij binnenkomst

Draag bij binnenkomst een mondkapje. Ontsmet eerst uw handen bij de ontsmettingstafel. Is deze bezet, wacht dan buiten tot deze vrij komt. Volg de pijlen op de grond en wacht op de aangegeven plaatsen. Houd altijd 1,5 meter afstand van andere klanten. De adviseur zal aangeven waar het mogelijk is om het mondkapje te verwijderen, bijvoorbeeld bij het passen van brillen.

huisregels

Oogmeting

Een oogmeting het liefst op afspraak. Bij binnenkomst in de oogmeetruimte dient u eerst uw handen te wassen en neemt u op aanwijzing van de opticien plaats. Oogmeetapparatuur wordt na elk bezoek gedesinfecteerd.

huisregels

Nieuwe bril uitzoeken

Het uitzoeken van een bril gaat ook het liefst op afspraak. Neem op aanwijzing van onze stylist plaats in een veilige zone. Hij of zij zoekt de brillen voor u uit en de scheidingswand op de tafel zorgt ervoor dat u samen veilig een gesprek kunt voeren en u de brillen kunt passen. De monturen en adviestafel worden na het passen gereinigd.

huisregels

Zonnebril kopen

Ook voor het uitzoeken van een zonnebril hebben we liever dat u hiervoor een afspraak maakt. Hiervoor gelden een aantal regels. Onze stylist pakt samen met u de zonnebrillen en nadat u de zonnebrillen heeft gepast, mogen ze nog niet terug worden gezet. Ze worden na het passen eerst gereinigd.

Contactlenscontroles

Contactlenscontroles kunnen weer plaatsvinden. Wilt u toch liever nog even wachten? Bel dan om te overleggen zodat we in ieder geval nieuwe lenzen kunnen leveren, ook kan de contactlensspecialist op basis van het gesprek bepalen of een onderzoek toch aan te raden is.

Optometrisch onderzoek

Ook optometrische onderzoeken kunnen weer plaatsvinden. Wij hebben de apparatuur voorzien van transparante schermen en daardoor kunnen we toch gescheiden van elkaar goed oogonderzoek verrichten. Wacht dus niet als u zichtklachten heeft of de gezondheid van uw ogen niet vertrouwt en bel voor een afspraak Franeker 0517 39 20 01.

Verdere hygiëne

Ons pinapparaat en onze oogmeetapparatuur worden na elk gebruik gedesinfecteerd. Onze medewerkers worden dagelijks op gezondheid en koorts getest en desinfecteren hun handen na elk klantcontact en ook met regelmaat nog tussendoor.