Lenzen

Contactlenzen zijn een goed alternatief voor een bril en kunnen ook uitstekend met een bril worden afgewisseld. Lenzen geven een gevoel van vrijheid en scherp zicht terwijl u toch geen bril nodig heeft. Lenzen zijn nu zo comfortabel en gebruiksvriendelijk dat iedereen lenzen kan dragen. Van 8 tot 80 jaar, voor iedere sterkte, voor speciale oogafwijkingen: lenzen vergroten uw kijkbeleving. Voor dagelijks gebruik of alleen tijdens het sporten of op vakantie, er zijn vele mogelijkheden.

Boddeüs Franeker is pionier en specialist op het gebied van lenzen en is voor verschillende leveranciers een testbedrijf. Dat betekent dat u de innovaties op het gebied van lenzen als eerste bij ons vindt.

Om te zien welke lenzen het beste bij u passen, doen we een uitgebreid oogonderzoek en informeren wij naar uw wensen. Verder nemen we alle tijd om u aan de lenzen te laten wennen. Met ons lenzenabonnement bent u verzekerd van optimale zorg (automatisch bericht bij controles & op tijd vervangen van uw lenzen), breuk- en verliesgarantie en krijgt u korting op brillen, zonnebrillen en vloeistoffen.

Onze contactlensspecialisten staan voor ü klaar.

Lees ervaringen

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn flexibel, passen zich goed aan naar de vorm het oog en hebben daarom een subliem draagcomfort. Tegenwoordig zijn zachte lenzen verkrijgbaar op alle sterkten en met cilindrische correcties. Zachte lenzen zijn ook verkrijgbaar in daglenzen: 1 dag dragen en morgen weer nieuwe lenzen. Maandlenzen die u een maand draagt en de volgende maand gebruikt u nieuwe lenzen. En halfjaar lenzen, die u dus een half jaar draagt waarna u het volgende half jaar weer nieuwe lenzen heeft. Laat op tijd uw ogen controleren en uw lenzen vervangen en gebruik de juiste vloeistoffen, daarmee houdt u uw ogen in optimale conditie.

Zachte lenzen zijn ideaal met sporten, omdat ze ‘vaster’ op het oog blijven zitten en minder gevoelig zijn voor stof. Heel belangrijk bij zachte lenzen is de juiste vloeistof, goed reinigen en op tijd naar de controles gaan. Met een lenzen-abonnement ontvangt u automatisch een uitnodiging om uw ogen en lenzen te laten controleren en worden uw lenzen op tijd vervangen.

Lees ervaringen

Harde lenzen

Harde lenzen worden ook vorm stabiele lenzen genoemd. In tegenstelling tot zachte lenzen zijn deze lenzen niet flexibel, de vorm blijft gelijk. Harde lenzen hebben heel goede optische kwaliteiten: de kijkbeleving is groot. Ze zijn tevens een uitstekend alternatief voor uw veraf-bril en/of uw leesbril. Omdat harde lenzen veel zuurstof doorlaten blijft de conditie van uw ogen goed, maar ook voor deze lenzen geldt: tijdig laten controleren en de juiste vloeistoffen gebruiken. Deze vorm stabiele lenzen zijn ook geschikt bij medische indicaties zoals keratoconus.

Ook voor harde lenzen kunt u gebruik maken van het lenzen-abonnement. U krijgt dan automatisch bericht bij controle. Wij adviseren elk jaar nieuwe lenzen en dat is voor iedereen met ons lenzen-abonnement haalbaar.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn harde – of vorm stabiele lenzen. Boddeüs is pionier en specialist op het gebied van nachtlenzen en is voor verschillende leveranciers een testbedrijf. Dat betekent dat u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nachtlenzen als eerste bij ons vindt.

Nachtlenzen worden ‘s nachts, terwijl u slaapt, gedragen. U voelt de lenzen niet. ‘s Morgens als u wakker wordt, doet u de lenzen uit en dan heeft u de hele dag scherp zicht terwijl u geen lenzen of bril draagt. Nachtlenzen zijn geschikt voor mensen die een min-afwijking (bijziendheid) van de ogen hebben die niet hoger is dan ongeveer -4. Wij adviseren nachtlenzen als u werkt in een stoffige of droge omgeving, als u last heeft van een huidaandoening of een allergie. En in alle andere gevallen als het mogelijk is.
Lees ervaringen

Clip: Professioneel kiter Stijn Mul

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen kunnen zowel in harde als zachte lenzen worden toegepast. Voor multifocale lenzen is Boddeüs een testbedrijf, u vindt de nieuwste toegepaste technieken als eerste bij ons.

Multifocale lenzen zijn ideaal als u al lensdragend bent en u een leesbril nodig heeft. Met een multifocale lens kunt u gemakkelijk en zonder vervorming van dichtbij naar veraf kijken, de leesbril is dan niet meer nodig. Heeft u een multifocale bril en wilt u graag lenzen? Dan zijn deze speciale lenzen de oplossing.

Lees ervaringen

Multifocale nachtlenzen

Inmiddels is de technologie zo veranderd dat het zelfs mogelijk is om multifocale nachtlenzen toe te kunnen passen. Hierdoor kunt u ook wanneer u toe bent aan een leesbril, nachtlenzen blijven dragen of gaan dragen.

Multifocale nachtlenzen zijn ideaal als u overdag geen bril of lenzen in wilt, maar wel moeite krijgt met lezen overdag.

Lees ervaringen

Daglenzen

Iedere dag nieuwe, schone lenzen. Gemakkelijk en heel hygiënisch, de kans op oogirritaties wordt heel klein. Daglenzen zijn zachte lenzen, verkrijgbaar in vele sterktes. Ze zijn niet alleen handig voor lensdragers maar ook als optie naast uw bril. Met sporten bijvoorbeeld of tijdens een vakantie. Omdat u dagelijks nieuwe lenzen gebruikt, zijn een houder en vloeistof niet nodig.

Daglenzen hebben dezelfde uitstekende kijkeigenschappen als ‘gewone’ zachte lenzen.

Lees ervaringen