De nieuwe brillentrend voor 2019 kan je kort samenvatten als “eigenwijs, tijdloos en uitgesproken”.

Retro/Vintage

De opvallende retro en vintage modellen met hoekige en ronde (oversized) brillenglazen met hippe kleuren passen helemaal in de trend en tijd van het jaar. Deze trends zie je bijvoorbeeld in monturen van Andy Wolf, Odette Lunettes, Bolon en Suzy Glam.

Tinten/Patronen

Ook wordt het aankomende seizoen geïnspireerd door monturen met frisse tinten, vrolijke patronen en mooie vormen. In een enorme hoeveelheid verschillende soorten materialen. Een echte eyecatcher waarmee het voorjaar een tint krijgt. De brillen van Etnia Barcelona, Theo, Anne et Valentin en Lafont hebben allemaal mooie kleuren en frisse en opvallende kleuren.

Minimalisme

Naast de vaak oversized brillen, en duidelijk aanwezige brillen zien we dit seizoen ook het fenomeen ‘less is more’. Op de catwalk laten brillenontwerpers steeds vaker zien dat minimalisme een aankomende trend is. Ook wij hebben diverse brillencollecties waarin je dit terugziet. Zo zijn onder andere de brillen van Lindberg en Silhouette  een perfect voorbeeld van de verfijnde en minimalistische trend, maar ook zie je dit terug  in merken als  Markus T en Orgreen.